Laatste nieuws
 
 
  Agenda  
3 dec 2019
 

Techniek Nederland, Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering en KNX Nederland slaan de handen ineen om installateurs en system integrators bewust te maken van de risico’s van slimme automatiseringssystemen. Zij organiseren daarvoor een drietal bijeenkomsten waarop zij de vakmensen bijpraten en meer inzichten geven in de materie. Uiteindelijk moeten de specialisten beter geïnformeerd zijn om eindgebruikers garanties te kunnen geven voor een veilige toegang tot woning- en gebouwautomatisering.  

Steeds meer gebouwen en woningen beschikken over gebouwautomatisering; slimme systemen die we via het internet op afstand kunnen bedienen, aanpassen en onderhouden. Dat is handig, maar ook een risico. Elk systeem met een internetkoppeling is in potentie onveilig, omdat hackers daarop kunnen inbreken. Om een hack of digitale inbraak te voorkomen, moeten installateurs en system integrators zorgen voor ‘cyber security’.
 
Tijdens de Cyber Security Meetings vertellen een viertal sprekers wat de risico’s zijn van slimme systemen en hoe je daar aandacht aan kunt en moet besteden. Ook komen de technische oplossingen hiervoor aan bod en ontvangen de bezoeker meer informatie over de wijze waarop zij hun kennis op dit vlak kunnen bijspijkeren.
 
Praktische informatie
Om de sessies voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, worden deze bijeenkomsten op drie momenten en op drie verschillende locaties georganiseerd. Op woensdag 20 november zijn bezoekers welkom bij Techniek Nederland in Zoetermeer, op woensdag 27 november bij Technische Unie in Zwolle en op dinsdag 3 december bij Hager in ’s-Hertogenbosch. Ben je actief op dit vakgebied, dan mag je deze bijeenkomst niet missen!

Aanmelden

Het programma:
 
15.00 uur       
Ontvangst met koffie, thee, fris
 
15.30 uur       
Bas Labordus, Security Consultant bij The S-Unit - ethical hackers organisatie, heeft een presentatie met een ‘wake-up call’ over veiligheid en gevolgen van woning- en gebouwautomatisering.
 
16.00 uur       
René van der Boon, directeur van Leertouwer, vertelt vanuit hun praktijk over het belang van cyber security en hoe zij zorgen voor bewustwording bij hun klanten.
 
16.20 uur       
Korte pauze
 
16.35 uur       
Martin van Ling, lid van technische commissie van KNX Nederland en system integrator bij Hestia Domotica gaat in op de praktische kant van online beveiliging. Van bewustwording tot het borgen van technische kennis vergt inzicht in de valkuilen bij het creëren van toegang tot internet. Hij geeft quick wins over hoe dit veiliger kan.
 
17.15 uur       
Willem van der Veere van Techniek Nederland verzorgt een presentatie over de competenties en de opleidingen op het gebied van cyber security. Tevens geeft hij een vooruitzicht op het vakbekwaamheidspaspoort waaraan wordt gewerkt.
 
17.45 uur       
Afronding, vragen, discussie
 
18.00 uur       
Hapjes en borrel

Locatie Hager in ’s-Hertogenbosch
   
Datum: 3 december 2019
Gerelateerde artikelen  
20-11-2019 Agenda Cyber Security Meeting
27-11-2019 Agenda Cyber Security Meeting
18-03-2020 Agenda World Workplace Europe keert terug naar Amsterdam
19-03-2020 Agenda World Workplace Europe keert terug naar Amsterdam
20-03-2020 Agenda World Workplace Europe keert terug naar Amsterdam

 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,23 seconden.