Laatste nieuws
 
 
  Agenda  
7 feb 2019
 

De ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) gaan snel en daarmee ook de ideeën hierover en de toepassingen ervan. Om lijn te brengen in het doorvoeren, toetsen en aantonen van onder andere betrouwbaarheid, robuustheid, ethiek en juridische vraagstukken rondom AI-toepassingen en big data, is ISO recentelijk gestart met de wereldwijde standaardisatie. 

Standaardisatie is een middel om te zorgen dat AI-toepassingen veilig en wenselijk zijn voor de mens, maatschappij en business. Door aan te kunnen tonen hoe bias wordt beperkt, ethische risico’s worden vermeden en AI-toepassingen hierop worden getoetst, vindt AI een betere weg naar de markt. Op dit moment wordt er gewerkt aan een gezamenlijke taal. Hierbij valt te denken aan het harmoniseren van verschillende terminologieën en frameworks die in omloop zijn.

Belangrijke landen zoals de VS, China, Korea, Duitsland, Frankrijk en de Scandinavische landen dragen al actief bij. De Europese Commissie volgt het onderwerp en in 2019 start een Focus Group om de Europese belangen in te brengen.

Om vanuit Nederland invloed uit te kunnen oefenen op de ISO-normen, wordt de normcommissie Artificial Intelligence opgericht. NEN nodigt bedrijven en organisaties die hier belang bij hebben uit voor deelname. Deelnemen aan de normcommissie brengt voordelen met zich mee, zoals deel uitmaken van het internationale standaardisatienetwerk rondom Artificial Intelligence en Big Data.

Aanmelden
Op donderdag 7 februari 2019 vanaf 13:30 uur vindt de kick-off plaats bij NEN in Delft. Tijdens die eerste bijeenkomst wordt onder andere:

Locatie Delft
   
Datum: 7 februari 2019
Gerelateerde artikelen  
21-03-2019 Agenda Ultimo Masterclasses 2019
26-03-2019 Agenda Informatiegestuurde Overheid
25-04-2019 Agenda Internet of Things
14-03-2019 Agenda Industrial Cyber Security
24-01-2019 Agenda Nieuwjaarsreceptie FMN

 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,29 seconden.