Laatste nieuws
 
 
  Agenda  
6 nov 2018
 

Op 6 november 2018 organiseert Doxis samen met de redactie van het populair wetenschappelijke tijdschrift New Scientist de conferentie: This is now! Welcome in your virtual world. Een interactieve ontmoeting over de invloed van digitalisering op de samenleving.

Plaats van handeling is het Nemo Science Museum in Amsterdam. Het wordt een dag waar informatieprofessionals elkaar ontmoeten en met elkaar in discussie gaan over de analoge wereld die we achter ons laten en plaatsmaakt voor een interactieve, virtuele wereld.

Petra Lubbers
Lubbers is Chief Digital Transition and Concepts bij de Shared Stories Group. Hiervoor werkte ze bij Novamedia als Manager Director van hun boekendivisie en bij Bol.com als Director Books & Entertainment. In deze periode heeft zij ruimschoots ervaring opgedaan in de wereld van e-commerce en de ontwikkeling van digitale lees-proposities.Jim Jansen
Al bijna twintig jaar is Jansen hoofdredacteur geweest bij verschillende week- en maandbladen. Sinds 2015 staat hij aan het hoofd van New Scientist. In die hoedanigheid treedt hij met grote regelmaat op in de media (De Wereld Draait Door, De Ochtendshow van Domien Verschuuren, Tijd voor Max) om te vertellen over wetenschap. Daarnaast is hij bedenker en presentator van het Gala van de wetenschap, dat jaarlijks in november wordt georganiseerd in de Stadsschouwburg Amsterdam.


Hans Schnitzler
Hans Schnitzler is filosoof en publicist. Zijn essays en columns verschenen onder meer in de Volkskrant en Hard Gras. Hij is columnist voor journalistiek platform Follow the Money en docent aan de Bildung Academie. In 2015 verscheen ‘Het digitale proletariaat’ en in 2017 ‘Kleine filosofie van de digitale onthouding’. Hierin onderzoekt hij, aan de hand van de ‘digitale detox’-ervaringen van studenten, wat het betekent om offline te gaan in een wereld die altijd online is.


Edgar du Perron
Edgar du Perron was decaan bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Hier is hij nog steeds hoogleraar en was hij korte tijd vicerector. Sinds april 2016 is hij raadsheer in de Hoge Raad. Afgelopen zomer stond hij op het Lowlands festival. Tijdens zijn lezing gaat hij dieper in op de juridische keerzijde van digitalisering.Locatie Nemo Science Museum in Amsterdam
   
Datum: 6 november 2018
Gerelateerde artikelen  
30-10-2018 Agenda Toegangscontrole Kennisdag
20-03-2019 Agenda Infosecurity 2019
21-03-2019 Agenda Infosecurity 2019
25-10-2018 Agenda Benchmark XL: Stress & performance op de werkvloer
28-11-2018 Agenda FMN Connect XL Congres

 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,1 seconden.