Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Wanneer u start met een FMIS (Facilitair Management Informatie Systeem), begint u altijd met het invoeren van gegevens. Het kan hier gaan om gegevens over gebouwen, over mensen of middelen. Het is handig om alle data op één centrale plaats te bewaren. Zo kunt u snel informatie terugvinden in deze digitale kaartenbak.Actuele facilitaire informatie
De gestructureerde database van een FMIS zorgt voor overzicht. U zoekt onder andere snel informatie op over:

  • het aantal vierkante meters van uw gebouwen;
  • welke contracten u heeft voor uw apparaten;
  • etc.

Maar het Facilitair Management Informatie Systeem alleen gebruiken als kaartenbak voor deze (stam)gegevens is zonde, want het systeem kan veel meer. De toegevoegde waarde van een FMIS komt namelijk echt tot zijn recht wanneer u de stamgegevens gebruikt als basis voor diverse facilitaire processen.

Wanneer u alle ruimtegegevens in het FMIS heeft staan, kunt u ook apparaten koppelen aan die ruimtes. Deze apparaten hebben weer hun eigen kenmerken, contracten en gebruiksfuncties, welke in het Facilitair Management Informatie Systeem worden geregistreerd. Dan lopen er ook nog allerlei medewerkers door uw gebouw heen, die op allerlei manieren processen ontketenen. Ze gebruiken bijvoorbeeld de printer waardoor het papier opraakt of de printer raakt in storing, net op het moment dat zij iets belangrijks willen uitprinten. Het FMIS biedt u dan allerlei dwarsdoorsnedes om aan goede en actuele informatie te komen, over de printer, de ruimte en de medewerkers die de printer bedienen.

Eenvoudige rapportages
Met behulp van eenvoudige rapportages kunt u dan ook heel snel zien welke werkzaamheden u zelf op moet lossen (bijvoorbeeld het papier bijvullen) of welke werkzaamheden de leverancier op basis van het (storings)contract voor u uitvoert. U bent dan niet meer bezig met het registeren van statische stamgegevens, maar u onttrekt continu dynamische informatie uit het FMIS. Daardoor kunt u sturen en betere besluiten kunt nemen over uw facilitaire proces.

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van een FMIS? Kijk op de website van Ultimo en  Download dan het gratis e-book ‘Facilitair geluk in Bits & Bytes’.

Plaats op:
Datum: 4 juli 2017
Bron: Ultimo Software Solutions BV
Gerelateerde artikelen  
30-01-2017 Achtergrondartikelen Meer inzicht met een FMIS
25-07-2017 Achtergrondartikelen Kent u de ROI van uw facilitaire stakeholders?
13-03-2017 Achtergrondartikelen De ROI van een FMIS in 5-stappen
30-05-2018 Achtergrondartikelen Wat is de maximale inzet van uw FMIS?
31-10-2017 Achtergrondartikelen Een FMIS slim inzetten met just-in-time facilitaire informatie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,23 seconden.