Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Smart Facility Management, sensoren, Internet of Things, big data en robotisering. Termen die we in het dagelijkse leven steeds vaker horen. De technologie ontwikkelt zich razendsnel en biedt volop kansen en mogelijkheden. Maar hoe verbindt u deze trends en ontwikkelingen aan Facility Management?

 


FMIS en Smart FM
Door de huidige technologie is er veel mogelijk op het gebied van Facility Management. De focus ligt daarbij op toepassingen die bijdragen aan het vergaren en verrijken van facilitaire informatie. Het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) is een bekende bron van facilitaire informatie, die veel facility managers raadplegen.

Maar de huidige technologie stelt ons ook in staat om steeds meer informatie over de kantooromgeving en de klant te verzamelen. Deze informatie kunt u verwerken in een FMIS, waardoor het vakgebied Facility Management steeds een beetje ‘slimmer’ wordt. Kijk naar de specifieke vraagstukken van uw doelgroep en bestaande technieken en verbind deze met elkaar. U kunt hierdoor tot hele unieke oplossingen komen.

Smart FM verhoogt interne klanttevredenheid
Smart FM wordt nu al veel toegepast in de praktijk. We hebben voor u drie voorbeelden van Smart Facility Management op een rijtje gezet. In alle drie de voorbeelden gebruiken de organisaties bestaande technieken, die uniek voor de organisatie en haar klanten zijn toegepast. Door slim om te gaan met beschikbare informatiebronnen en deze te verbinden met het FMIS, beschikt u over veel mogelijkheden om het werk van uw klant elke dag een beetje leuker te maken. Lees hieronder hoe verschillende organisaties dit in de praktijk toepassen:

Zorggroep Tangenborgh
Zorggroep Tangenborgh heeft een koppeling gerealiseerd tussen het gebouwbeheerssysteem Priva en hun FMIS.
Het doel: storingen aan gebouw gerelateerde installaties registreren, zoals de klimaatbeheersing, brand- en inbraakbeveiliging. Een storingsmelding wordt op deze manier voorkomen, omdat de facilitaire dienst de storing al kan oplossen voordat de klant de storing opmerkt en meldt.

Brandweer Amsterdam-Amstelland
De Brandweer Amsterdam-Amstelland gebruikt RFID-tags (een technologie die het mogelijk maakt om objecten draadloos te identificeren en te volgen) om brandweerpakken te reinigen.
Het doel: brandweerlieden hoeven na een brand geen administratieve handelingen te verrichten om hun materiaal te reinigen. De RFID-tag regelt dat de status in het FMIS verandert in ‘niet beschikbaar’, zodra de pakken de wasruimte binnenkomen. Wanneer deze de ruimte verlaten, is de status van de pakken in het FMIS automatisch weer ‘ beschikbaar voor gebruik’.

Egis Parking Services BV
Egis Parking Services BV verzorgt het beheer van parkeerautomaten in de gemeente Amsterdam. De parkeerautomaten zijn gekoppeld aan het FMIS.
Het doel: indien het papier in de parkeerautomaten op dreigt te raken, wordt dit rechtstreeks in het FMIS geregistreerd. Er kan gehandeld worden, voordat de parkeerautomaat buiten gebruik is. Een gebruiker kan daardoor altijd bij een werkende automaat terecht.

Er is oneindig veel mogelijk met de hedendaagse technologie. Het uitgangspunt is dat u blijft luisteren naar interne klantbehoeften, vraagstukken en probleemstellingen. Denk out-of-the-box, weet welke technologische mogelijkheden er zijn (binnen en buiten uw organisatie) en kijk of u die met het FMIS kunt verbinden. Want dan bent u bezig met innovatie en Smart FM. Benieuwd hoe Smart Facility Management voor u in de praktijk kan uitpakken?

Plaats op:
Datum: 11 juni 2019
Bron: Ultimo Software Solutions BV
Gerelateerde artikelen  
07-11-2018 Achtergrondartikelen Het FMIS: de stekkerdoos voor innovaties
17-05-2018 Achtergrondartikelen Proactieve dienstverlening met een Integrated FMIS
09-01-2019 Achtergrondartikelen Connecting Facility Management
25-07-2018 Achtergrondartikelen Een slim FMIS, dankzij slimme interfaces
08-02-2018 Achtergrondartikelen Een slim FMIS, dankzij slimme interfaces
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,44 seconden.