Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Bent u het ook zat om steeds teveel tijd te moeten besteden aan zaken zoals preventief onderhoud en handmatige handelingen? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u uw passie opzij zet omdat u te veel tijd en geld besteedt aan administratieve lasten. Het is juist de bedoeling dat u uw tijd en geld steekt in de zaken die er echt toe doen; het zorgen voor een goede ervaring/beleving voor uw klanten. Zo streeft Alkmaar Sport na om prettige en veilige sportaccommodaties aan de gebruikers aan te kunnen bieden.


 
Beheer en onderhoud: een tak van sport voor Alkmaar Sport
Alkmaar Sport is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van sportcomplexen in de gemeente Alkmaar. Zo beheren zij zwembaden, winterpaleizen, ijsbanen, gymzalen en voetbalvelden. Dat brengt natuurlijk veel onderhoud met zich mee! Het beheren en onderhouden van apparaten, machines en de bijbehorende onderhoudsgeschiedenis vastleggen is vaak een tijdrovende en administratieve klus. Het is voor veel organisaties en ook voor Alkmaar Sport van belang dat kan worden aangetoond dat onderhoud op de juiste manier en in de juiste frequentie is uitgevoerd. Daarnaast moet ook het beheer van handleidingen, (storings)meldingen, klachten en data betreffende de apparaten worden beheerd.

Eén plus één is IoT
Momenteel worden steeds meer apparaten door middel van slimme sensoren aangesloten op het internet. Dit zogenoemde ‘Internet of Things’ (IoT) verbindt systemen met elkaar, waardoor een ijsmachine ineens op slimme wijze kan communiceren met bijvoorbeeld een facilitair management informatiesysteem, zoals Ultimo Facility Management.

Alkmaar Sport maakt gebruik van Ultimo en van de slimme sensoren van BuzzerBase voor het beheer en onderhoud van hun machines en apparaten. BuzzerBase is een cloud software oplossing dat met behulp van IoT-sensoren gegevens, zoals draaiuren en werktijden, samenbrengt in andere systemen waarin met deze data vervolgacties geïnitieerd kunnen worden, bijvoorbeeld een facilitair management informatiesysteem zoals Ultimo. Met de inzet van IoT, worden bij Alkmaar Sport automatisch draaiuren en werktijden van onderhoud geregistreerd, waardoor hun administratieve handelingen worden verminderd. Alkmaar Sport houdt zo haar volledige focus op haar klanten.

door Lianne Veldhuis

Plaats op:
Datum: 5 december 2018
Categorie: Blog
Bron: Ultimo Software Solutions BV
Gerelateerde artikelen  
30-07-2018 Nieuws Samenwerking Ultimo & BuzzerBase
01-11-2018 Nieuws Open IoT-netwerk stap dichterbij dankzij Ultimo
05-03-2019 Nieuws Veilig IoT-platform voor beheer van devices
16-01-2018 Nieuws BAM beheer- en onderhoudspartner voor Fontys Hogescholen
04-07-2017 Achtergrondartikelen Een FMIS, meer dan een digitale kaartenbak
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,38 seconden.