Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  

Vijftien tot twintig jaar geleden was het duidelijk. Wanneer een organisatie wilde gaan verhuizen werd een verhuismanager ingehuurd. Hij/zij organiseerde de logistieke stappen die genomen moesten gaan worden. Meubels wel of niet mee!? Interne en externe communicatie regelen en ja, er moest ook fysiek verhuisd gaan worden. De verhuismanager als persoon maakte over het algemeen genomen onderdeel uit van een verhuisorganisatie. Feitelijk was het een vooruitgeschoven voorman.

De ICT-zaken lagen altijd in handen van de afdeling ICT. Een van de eigenschappen, of zeg eigenaardigheden, van een ICT afdeling, toen, was dat men altijd het onderscheid maakte  tussen de afdeling ICT én de rest! Dit betekende dan ook dat bij een grootscheepse verhuizing primair de inzet vanuit de ICT werd ingepland waarna de rest mocht gaan aansluiten. Vooral géén ingehuurde ‘verhuizer’ laten meebepalen wat goed is voor de organisatie!

Onder andere door de ontwikkeling van het internet; de wijzigende positie/arbeidsethos van en door werknemers binnen een organisatie; groeiende complexiteit /diversiteit aan dienstverlening  en het verworden van ICT tot algemeen goed, zorgde er ook voor dat er op gegeven moment anders naar een verhuisproject werd gekeken. Behalve het organiseren van de puur fysieke verhuizing werd er langzamerhand ook meer projectmanagement skills vereist.

Alle disciplines binnen een organisatie vonden nu dat men een gelijke invloed op het resultaat moesten hebben. Dat had tot gevolg dat een projectmanager in staat moest zijn met verschillende disciplines te gaan werken aan het uiteindelijke resultaat binnen gestelde tijd en budget. Omdat het doel van het project was dat een organisatie zou gaan verhuizen werd deze projectmanager automatisch ook verhuismanager genoemd. Deze verhuismanager had duidelijk een ander profiel dan de voorman van de verhuisorganisatie. Hij/zij werd extern ingehuurd, onafhankelijk van de verhuisorgansiatie. Anders dan de naam doet lijken houdt de verhuismanager zich nu niet primair bezig met de fysieke verhuizing maar is voor dit onderdeel van het project de voorman nu de sparringpartner van de verhuismanager geworden.  Het feitelijke verhuizen maakt nu geen onderdeel meer uit van de activiteiten van de verhuismanager. Organiseren en management daarentegen des te meer!

Ton Kouwets
Projectmanager
MPS Projecten

Plaats op:
Datum: 14 mei 2018
Categorie: Blog
Bron: MPS Projecten
Gerelateerde artikelen  
28-04-2010 Nieuws Ontzorgen in de zorg!
26-02-2010 Nieuws Na de makelaar begint het werk pas voor een organisatie
10-11-2010 Achtergrondartikelen Zorghuisvesting verdient extra aandacht
09-03-2010 Nieuws Zorghuisvesting verdient extra aandacht
17-01-2011 Nieuws Verhuismanager.com vindt aansluiting bij TeleWerkForum
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,35 seconden.