Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

Er bestaan nog steeds veel misvattingen over de laserafdruktechnologie in Europa, maar de verwachtingen op het gebied van milieu, kosten en prestaties blijven groeien, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor inkjet

Slechts enkele maanden nadat Epson aankondigde te blijven investeren in de zakelijke inkjettechnologie, blijkt uit onderzoek dat 74% van Europese besluitvormers en beïnvloeders in bedrijven inkjet kiest, wanneer ze bekend gemaakt zijn met alle feiten rondom de verschillende opties voor zakelijk afdrukken.

Het onderzoek, dat online is uitgevoerd door Epson Europe en Coleman Parkes, heeft de meningen verzameld van meer dan 8000 professionals in 21 Europese landen, waaronder Nederland. Op basis van onafhankelijk geverifieerde feiten over de prestaties van de zakelijke inkjet- versus de lasertechnologie, werd aan respondenten een aantal vragen in de vorm waar/onwaar voorgelegd om hun kennis te testen. De resultaten waren verrassend en toonden aan dat er nog steeds veel oude misvattingen bestaan over welke technologie beter presteert, met name op het gebied van afval en productiviteit. Slechts 7% van respondenten wist bijvoorbeeld dat zakelijke inkjetprinters beter presteren op alle vijf gebieden die zijn getest: afval, productiviteit, snelheid, CO2-uitstoot en stroomverbruik.

Kijkende naar de resultaten per regio levert een interessante vergelijking op tussen de grotere markten in Europa. Als we ons op Nederland, België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk richten, blijkt uit de antwoorden dat ondanks de misvattingen die rond inkjet bestaan, de overgrote meerderheid (79%) zou kiezen voor een zakelijke inkjetoplossing, na bekend gemaakt te zijn met alle feiten rondom de verschillende opties voor zakelijk afdrukken.

Iets meer dan de meerderheid van respondenten (51%) houdt er de onjuiste opvatting op na dat laserprinters minder CO2 produceren en 52% denkt onterecht dat laserprinters minder afval produceren dan inkjetprinters. Bovendien gaf 62% ten onterechte aan dat een laserprinter hogere productiviteit biedt omdat minder tijd hoeft te worden besteed aan onderhoud en uitvaltijd. Epson wil als bedrijf met een lange geschiedenis in innovaties op gebied van printing het inzicht verbeteren in de voordelen van inkjet als afdruktechnologie voor de zakelijke markt, die niet alleen een positieve invloed heeft op de kostenbesparing, maar ook op de milieu-impact.

Inkjet verovert een steeds groter aandeel van de printing markt. Volgens marktanalist IDC zal inkjet in West-Europa tot 2020 naar verwachting met 10,2% (gecumuleerde jaarlijkse groei) groeien2. Er bestaat echter nog steeds een gebrek aan kennis. Daarom hebben we besloten om de keuzes op gebied van printing de markt mee op te nemen, om te kunnen aantonen hoe inkjet werkelijk presteert vergeleken met laser en wat de invloed is van de afdruktechnologie die elke persoon kiest.

In Europa worden de normen voor de werkomgeving in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (waaronder overwegingen op milieu- en maatschappelijk gebied) steeds belangrijker en daarom wordt het besluit van Epson om inkjet te promoten eens te meer ondersteund door het gegeven dat de meerderheid (74%) van de Europeanen die we ondervroegen voor inkjet koos, nadat ze de werkelijke feiten over hun keuzes voor afdruktechnologie hadden gekregen.

De voordelen van business inkjet zijn met name belangrijk voor grotere ondernemingen, die steeds meer te maken krijgen met jaarlijkse niet-financiële rapportagenormen in de EU en andere regio's. Het huidige nationale beleid loopt vaak achter bij de vereiste dat de aarde met slechts maximaal twee graden mag opwarmen, welke die is opgenomen in de Overeenkomst van Parijs. Als de zakenwereld aan deze internationale doelstellingen wil voldoen, moeten bedrijven met name aantonen dat ze de wereldwijde benchmarks nakomen, zoals de doelstellingen van duurzame ontwikkeling.

Plaats op:
Datum: 5 maart 2018
Bron: Epson
Gerelateerde artikelen  
17-07-2017 Nieuws Slechte ITprestaties leveren veel productiviteitsverlies op
14-10-2016 Nieuws Beveiligde toegangscontrole met Epson Print Admin
31-07-2017 Nieuws Steeds meer werknemers staan achter milieu-initiatieven van werkgever
03-04-2017 Nieuws Andi Druk wordt Andi Smart Print Solutions
19-02-2013 Nieuws Uitbereiding papiersoorten voor HP Inkjet Web Press
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,24 seconden.