Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

Kantooromgevingen zijn tegenwoordig meer open en bieden volop keuze aan de gebruikers in waar en hoe zij willen werken. Voor zo´n concept is het essentieel dat de kenniswerkers altijd en overal toegang hebben tot het netwerk en dat ze hun werk- en persoonlijke devices gemakkelijk kunnen aansluiten. Tegelijkertijd zijn ook de eisen toegenomen als het gaat om het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de beschikbare kantoorruimte rondom duurzaam ondernemen. De nieuwe standaard 4PPoE gaat helpen dit soort uitdagingen het hoofd te bieden. Dit betekent een belangrijke stap voorwaarts in de realisatie van slimme kantoren.

Power over Ethernet (PoE) maakt het al langer mogelijk om via een standaard twisted-pair-kabel in een ethernetwerk naast data ook stroom te versturen. Tot nu is 60 Watt echter het maximale dat via PoE kan worden verstuurd. De nieuw generatie 4-pair Power over Ethernet (4PPoE), die naar verwachting begin 2018 beschikbaar komt, maakt gebruik van alle vier de paren koperdraden van een LAN-kabel. Doordat het acht geleiders heeft, wordt de capaciteit vergroot naar 90 Watt.

Alles en overal verbonden
Waar men voorheen bij wijze van spreken alleen het lampje van de koelkast kon laten branden op PoE, kunnen met de nieuwe standaard straks ook apparaten als laptops, maar ook grote LED-schermen van informatiekiosks via ethernetkabels van stroom worden voorzien. 4PPoE verruimt kortom de mogelijkheden om apparaten via één kabel van stroom te voorzien en met het netwerk te verbinden. Het maakt 4PPoE bij uitstek geschikt voor de moderne kantooromgeving. Als we die vergelijken met pakweg vijftien jaar geleden, dan zien we dat de kantoorwerker van nu gebruikmaakt van veel meer en andersoortige devices en toepassingen, zoals tablets, VoIP telefoons, webcams, switches, antennes voor draadloze netwerken, access points en zelfs kleine computers. De eisen die aan het stroomnet en het datanetwerk worden gesteld, zijn daarmee eveneens flink toegenomen, in termen van capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid. Met de komst van 4PPoE kun je zeggen dat de onderliggende infrastructuur geschikt wordt gemaakt om aan de hedendaagse eisen tegemoet te komen. En het gaat verder. Als de nieuwe standaard eenmaal daar is, zullen bestaande apparaten worden uitgerust met switches die 4PPoE ondersteunen en worden ongetwijfeld nieuwe toepassingen bedacht om mens en machine te verbinden en met elkaar te laten communiceren.

Flexibiliteit
4PPoE vergroot niet alleen de mogelijkheid om meer en andersoortige devices, technologieën en toepassingen via een kabel van stroom te voorzien en met het netwerk te verbinden. Het zorgt ook voor meer flexibiliteit, omdat bedrijven en organisaties minder afhankelijk worden van het bestaande stroomnetwerk en van data access points in de buurt van de bureaus. Traditioneel lopen gestructureerde bekabelingssystemen voor IP-verkeer van de datacenterruimte naar de patch panels en worden van daar via ´horizontale´ kabels verbonden met de ethernetpoorten en andere IP devices. Om de fysieke afstand te overbruggen is voor elk device dus al snel een ethernetkabel van behoorlijke lengte nodig. Met 4PPoE daarentegen kan het WiFi access point eenvoudig naar het plafond worden verplaatst, van waaruit alle apparaten draadloos kunnen worden verbonden. Hetzelfde geldt voor de stroom. Men is niet langer aangewezen op de vaste wandcontactdozen die zich vaak op moeilijk bereikbare plaatsen onder het bureau of aan de andere kant van de ruimte bevinden.

Efficiënter gebruik
Een derde manier waarop 4PPoE bijdraagt aan de transformatie naar een slim kantoor, is doordat het geschikt is om onder meer LED-verlichting, beveiligingscamera’s en klimaatbeheersingssystemen op aan te sluiten. Het belangrijkste voordeel zit ‘m in het feit dat PoE het gemakkelijker maakt om dit soort met sensors uitgeruste toepassingen te integreren en automatisch en op afstand te monitoren en beheren met een automated infrastructure management (AIM) system als imVision. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de verlichting op een bepaald moment of in bepaalde zones van het gebouw automatisch uit te schakelen, afhankelijk van het gebruik. En de klimaatbeheersing kan eenvoudig worden aangepast naar hoeveel mensen er in het gebouw zijn. Het centrale beheer maakt een efficiënter en duurzamer gebruik van het kantoor mogelijk.

Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen van tech-savvy kenniswerkers is een state of the art stroom- en datanetwerk onmisbaar.  4PPoE is daarbij een solide basis en helpt organisaties verder bij het realiseren van het slimme kantoor.

Jan Honig
Director Sales Enterprise Benelux
CommScope

Plaats op:
Datum: 21 december 2017
Categorie: Blog
Bron: CommScope
Gerelateerde artikelen  
29-01-2018 Nieuws Aerohive brengt 802.11ax access points voor enterprise op de markt
06-01-2017 Nieuws NETGEAR 4G-modem zorgt voor internet op plekken zonder kabel
19-11-2012 Nieuws Snel en altijd internet met de ZyXEL NWA1120 acces points
10-01-2013 Nieuws Nieuwe firmware vereenvoudigt beheer WLAN apparatuur
18-03-2009 Nieuws Demonstratie op Zorg*&ICT vandaag
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,26 seconden.